Ez a recept egyszerű és nagyszerű :-)
Hozzávalók:
4 tojás
25 dkg liszt
20 dkg porcukor
1,5 dl olaj és 1dl tej
1/2 csomag sütőpor
1 citrom héja
1 csomag vaníliás cukor
Pár kanál kakaópor
Elkészítés
A tojások sárgáját a cukorral és az olajjal,tejjel apró részletekben hozzáadva, kihabosítom.A lisztet, sütőport, citrom héját, vaníliás cukrot összekeverem és hozzá szitálom.
A fehérjéket kemény habbá verem és összeforgatom a lisztes tojássárgájával. Félbe szedem a tésztát és a felébe kakaót teszek.
Lisztezett, vajazott formába, előmelegített sütőbe teszem 170 fokra alsó-felső sütésre.Tűpróbáig sütöm. Lisztezni csak közvetlenül akkor kell, mikor a tésztát beleöntjük a formába! Ekkor ugyanis a vaj réteg még elkülönül a liszt rétegtől, majd a forró sütőben a vaj felhevül, a liszt elválik a vajtól és így egyetlen mozdulattal kifordítható a kész sütemény!
Ha csokidarabookat teszek bele kakaó helyett, kevesebb cukor kell.
Porcukorral díszítettem.