Ez a párosítás mindig nagyon működik. Mák és citrom...
Hozzávalók:
A tésztához:
20 dkg darált mák
30 dkg liszt
egy nagy tejfölös pohár kristálycukor ( amiből kiöntjük a tejölt pont jó lesz)
2 sütőpor
2 tojás
2,5 dl olaj
4,5 dl tejföl (12% -ossal könnyebb lesz a tészta)
1 citrom reszelt héja
A krémhez:
4,5 dl tejföl
Izlés szerint cukor
2 citrom héja és leve
5 dl növényi tejszín
Elkészítés:
Előmelegítem a sütöt, a tortaforma aljára szilikonos sütőpapírt teszek. A száraz hozzávalókat összekeverem, majd a nedveseket is, míg egy kevert, lágy masszát kapok. Tűpróbáig közepes lángon sütöm.
A tejfölt a felvert tejszínnel, cukorral, citrommal simára keverem és a kihúlt tortalapot megtöltöm vele.
Hűtőbe teszem, és pár órát minimum állni hagyom.