A paprikás csirkét is imádom, de ez fejlesztett verzió és elegáns és csodás vendégeknek is!
Hozzávalók:
- Csirke vagy pulyka mell ( most 2 kg volt)
- Bacon ( 2 csomag)
- Szalonna ( 1 szép szelet)
- Tejföl,hagyma ( Egy nagy doboz, fél fej)
- Rizsliszt( 2 evőkanál)
- Liszt (gluténmentes is lehet)
- Tojás
- Kapor és juhtúró
A husit szeletekre vágom, sózom fokhagymaporral beszórom. Feltekrem a baconnel és zsírral kikent tepsibe teszem.
Légkeverésen 180 fokon 20 percig sütöm.
Egy kevés szalonnát apró kockára vágok és lassú tüzön kisütöm a zsírját a fél fej hagymával. Rászórom a lisztet, pirospaprikát és vízzel felöntöm. Majd beleteszem a tejfölt.
Mikor a husit kiveszem a sütőből ráöntöm a mártást és kész.
Az olajon megfuttatom a kaprot, ráöntöm a kifőtt nokedlit, a nokedlihez egy rúd juhtúrót keverek.
Nyamiiiii