Mákos kevert, mákos piskóta tortákhoz
2015. május 12. írta: Csillcsi

Mákos kevert, mákos piskóta tortákhoz

Önmagában is csodálatos ez a süti. Lehet készíteni citrommázzal, lekvárral tölteni, vagy tortalapnak is kiváló.

Hozzávalók:

20 dkg darált mák
30 dkg liszt
egy nagy tejfölös pohár kristálycukor ( amiből kiöntjük a tejölt pont jó lesz)
2 sütőpor
2 tojás
2,5 dl olaj
4,5 dl tejföl (12% -ossal könnyebb lesz a tészta)
1 citrom reszelt héja

Előmelegítem a sütöt, a tortaforma aljára szilikonos sütőpapírt teszek. A száraz hozzávalókat összekeverem, majd a nedveseket is, míg egy kevert, lágy masszát kapok. Tűpróbáig közepes lángon sütöm.

26 cm-es torta formához is elég ez az adag. Fontos, hogy kihűlés után szabad csak vágni, mert különben nagyon omlós és morzsálódik.

mak.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csillcsi.blog.hu/api/trackback/id/tr407454530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása