Önmagában is csodálatos ez a süti. Lehet készíteni citrommázzal, lekvárral tölteni, vagy tortalapnak is kiváló.
Hozzávalók:
20 dkg darált mák
30 dkg liszt
egy nagy tejfölös pohár kristálycukor ( amiből kiöntjük a tejölt pont jó lesz)
2 sütőpor
2 tojás
2,5 dl olaj
4,5 dl tejföl (12% -ossal könnyebb lesz a tészta)
1 citrom reszelt héja
Előmelegítem a sütöt, a tortaforma aljára szilikonos sütőpapírt teszek. A száraz hozzávalókat összekeverem, majd a nedveseket is, míg egy kevert, lágy masszát kapok. Tűpróbáig közepes lángon sütöm.
26 cm-es torta formához is elég ez az adag. Fontos, hogy kihűlés után szabad csak vágni, mert különben nagyon omlós és morzsálódik.