Sokféle saláta létezik, krumpli, kukorica, bab saláta, majonézes saláták... de ezek most a nem hízlalós salik. A cukor helyett édesítőt kell használni ilyenkor hivatalosan, de én szerintem károsabbak mint egy minimális cukor mennyiség...A kínaikel salátám külön bejegyzésben van, ide nem írom le újra
Paradicsomos, fehérsajtos rukkola saláta:
Sok rukkola, rá a paradicsom összevágva, fehér sajt felkockázva, só, szőlőmagolaj, fél citrom leve
Céklás saláta:
Zöld vegyes levél ( sötét zöld), kockára vágott főtt cékla, zöld alma, szőlőmagolaj, só, és pirított tökmag ( mandarin vagy narancs is mehet bele)
Jég saláta:
Öntet: annyi kanál cukor ahány kanál ecet a vízbe. Bele a széttépett saláta
Nyári saláta ( grillhez isteni)
Vékony cikkekre vágom a lila hagymát, zöld hagymát, paradicsomot, paprikát, uborkát. Besózom( finoman nem úgy mint a tejfölös uborka salátát) és meglocsolom 6 kanál ecettel és 6 kanát kristálycukorral. Összekeverem és állni hagyom.
Mustáros saláta:
Paradicsom, spenótlevél rukkola, zöld alma, trapista sajt kockára vágva vagy mozarella...bármi mehet bele. Öntet: Három evőkanál szőlőmagolajba egy evőkanál mustár, és egy citrom leve. Só és bors.
Joghurtos saláta:
Jégsaláta, zöld alma, dió, trapista sajt. Az öntethez: Natúr joghurt, egy kis só, mustár, citromlé
Cézár saláta:
Jég saláta, sült csirke/ rák, trapista sajt, zöld alma. Öntet: natúr joghurt sóval és fokhagymaporral, vagy kaporral. Pirított kenyér kocka is illik rá de én azt kihagyom a szénhidrát miatt. Fótt tojás és paradicsom is mehet bele. És a mandarin is megbolondítja.
Görög saláta:
Lilahagyma picire vágva és lesózva, majd paradicsom, uborka, olajbogyó, fehér sajt, oregánó, bazsalikom, citrom leve, szőlőmagolaj