Halloween Szörnyburger
2018. október 21. írta: Csillcsi

Halloween Szörnyburger

A bucit házilag késztettem, a  húspogácsát vettem de figyeltem, hogy magas marha hús tartalmú készítmény legyen. Isteni finom ez a hamburger, és nagyon guszta.

szornyburger.jpg

Tésztához

1 kg finomliszt
10 dkg vaj
5 dkg friss élesztő
4.2 dl tej
10 dkg cukor
1 kávéskanál só
1 db tojás (megkenéshez)

A hozzávalókat egy tálba öntjük, a lisztet, a vajat, az élesztőt, cukrot és a sót, a legvégén pedig hozzáadjuk a tejet. A tej ne legyen hideg, inkább szobahőmérsékletű vagy langyos.

A hozzávalókat összedolgozzuk, míg egy igazán kemény tésztát nem kapunk belőle. A hozzávalókat beleönthetjük egy robotgépbe, aminek dagasztó karjai vannak, ezzel igen egyszerű a dagasztás.

A tésztát hagyjuk legalább 30-40 percig kelni. Utána legalább 12-14 egyenlő darabra osztjuk, gombócokat formázunk belőle, és sütőpappírral bélelt tepsibe tesszük a gombócokat, ezután hagyjuk kelni újabb fél órát.

A megkelt gombócokat megkenjük egy felvert tojással, és mielőtt a sütőbe helyeznénk őket, egy tűvel megszúrjuk a tetejét. Erre azért van szükségünk, hogy sülés közben ne keletkezzen légbuborék, és ne repedjen ki a bucik oldala. A bucikat kb. 10-15 perc alatt 200 fokon készre sütjük.

 sules.jpg

Ezeket a bucikat kicsit nagyra csináltam, legközelebb kisebbet készítek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csillcsi.blog.hu/api/trackback/id/tr8214313631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása