A bucit házilag késztettem, a húspogácsát vettem de figyeltem, hogy magas marha hús tartalmú készítmény legyen. Isteni finom ez a hamburger, és nagyon guszta.
Tésztához
1 kg finomliszt
10 dkg vaj
5 dkg friss élesztő
4.2 dl tej
10 dkg cukor
1 kávéskanál só
1 db tojás (megkenéshez)
A hozzávalókat egy tálba öntjük, a lisztet, a vajat, az élesztőt, cukrot és a sót, a legvégén pedig hozzáadjuk a tejet. A tej ne legyen hideg, inkább szobahőmérsékletű vagy langyos.
A hozzávalókat összedolgozzuk, míg egy igazán kemény tésztát nem kapunk belőle. A hozzávalókat beleönthetjük egy robotgépbe, aminek dagasztó karjai vannak, ezzel igen egyszerű a dagasztás.
A tésztát hagyjuk legalább 30-40 percig kelni. Utána legalább 12-14 egyenlő darabra osztjuk, gombócokat formázunk belőle, és sütőpappírral bélelt tepsibe tesszük a gombócokat, ezután hagyjuk kelni újabb fél órát.
A megkelt gombócokat megkenjük egy felvert tojással, és mielőtt a sütőbe helyeznénk őket, egy tűvel megszúrjuk a tetejét. Erre azért van szükségünk, hogy sülés közben ne keletkezzen légbuborék, és ne repedjen ki a bucik oldala. A bucikat kb. 10-15 perc alatt 200 fokon készre sütjük.
Ezeket a bucikat kicsit nagyra csináltam, legközelebb kisebbet készítek.