Disznóvágás bevásárló lista
2020. január 18. írta: Csillcsi

Disznóvágás bevásárló lista

2c20f0d7-fa3a-474d-a708-97b0aa7e47d2.jpeg

Kolbászhoz, hurkához, májashoz:

  • 0,75 kg pirospaprika
  • 10 csomag őrölt feketebors
  • 5 csomag majoranna
  • 5 csomag őrölt kömény
  • 5 csomag  szerecsendió
  • 3 csomag borsikafú
  • 1 csomag babérlevél
  • Fél dunctosüveg apróra vágott fokhagyma-vízben
  • 1 kiló apróra vágott vöröshagyma
  • 3 fej vöröshagyma egyben a kövesztőbe
  • 3 kg rizs
  • mustár

Pác: 2 -3 db Sonka pác nevű fűszer és 5 kg só 

Reggeli, krumpli, savanyű, disznósült fúszer

Cola, bor

Zacskó és alkoholos filc a csomagoláshoz.

Vendő a zsírnak

Nagy mosogatószivacs és dörzsi

2025: 170 kg disznóból lett 35 kg füstölnivaló ( most csak a karaj és pár sonka lett, tarja, lapocka, comb minden ment a kolbászhúsba), kb 5kg combot, szüzérmét hoztam el. 10 kg fehér stifolder- 12 szál- Csabiféle füszerrel, 20 kg  stifolder- 28 szál és kb 5 kg sütnivaló kolbász. Májas hurka és véreshurka felesben. 25 csomag levescsont, és mivel a karajról leszedtük a zsírt nagyon sok tepertő, és zsír. Most nagyon jó arányban sikerült készíteni mindent.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csillcsi.blog.hu/api/trackback/id/tr6515394060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása