Kolbászhoz, hurkához, májashoz:
- 0,75 kg pirospaprika
- 10 csomag őrölt feketebors
- 5 csomag majoranna
- 5 csomag őrölt kömény
- 5 csomag szerecsendió
- 3 csomag borsikafú
- 1 csomag babérlevél
- Fél dunctosüveg apróra vágott fokhagyma-vízben
- 1 kiló apróra vágott vöröshagyma
- 3 fej vöröshagyma egyben a kövesztőbe
- 3 kg rizs
- mustár
Pác: 2 -3 db Sonka pác nevű fűszer és 5 kg só
Reggeli, krumpli, savanyű, disznósült fúszer
Cola, bor
Zacskó és alkoholos filc a csomagoláshoz.
Vendő a zsírnak
Nagy mosogatószivacs és dörzsi
2025: 170 kg disznóból lett 35 kg füstölnivaló ( most csak a karaj és pár sonka lett, tarja, lapocka, comb minden ment a kolbászhúsba), kb 5kg combot, szüzérmét hoztam el. 10 kg fehér stifolder- 12 szál- Csabiféle füszerrel, 20 kg stifolder- 28 szál és kb 5 kg sütnivaló kolbász. Májas hurka és véreshurka felesben. 25 csomag levescsont, és mivel a karajról leszedtük a zsírt nagyon sok tepertő, és zsír. Most nagyon jó arányban sikerült készíteni mindent.