Livikém 14 éves lett. Laktózmentes is volt a torta, nem csak gluténmentes, hogy mindenki tudjon enni belőle, de az alapanyagok tekintetében mindegy, hogy a tejtermékek milyen fajták.
Hozzávalók:
Mézes lap a számokhoz és a dekorációhoz:
900 g Mester család méz ízű liszt
300 g vaj
6 evőkanál méz
270 g porcukor
4 tojás (M-es)
1 teáskanál szódabikarbóna
A liszthez hozzákeverem a porcukrot és a szódabikarbónát.
A mézet és a vajat mikróban összemelegítem. Hozzáadom a tojásokat, elkeverem egy villával, és hozzáöntöm a liszthez. Összedolgozom. Nagyon lágy, kissé ragacsos a tészta! De így a jó! Folpackba csomagolom, és kb 45-50 percre beteszem a hűtőbe.
7 részre osztom. 3+3 lap szükséges a számokhoz. 1 rész pedig a dekoráláshoz. ( nekem nagyon sok tészta megmaradt)
Sütőpapíron nyújtom, és kivágom a számot késsel, úgy hogy lehetőleg a papír ne sérüljön. Ezzel a papírral együtt teszem át a tepsire. 175 fokon 7-8 perc alatt hőlégkeveréssel sütjük.
A maradékból kivágom a dekorációt amit szeretnék.
A krém az mascarpone, felvert állati tejszín, cukor és sok sok reszelt citrom héj és lé volt. 5 doboz 250 grammos mascarpone és négy tejszín is kellett. A dekoráció macaron és habcsók volt még amit én készítettem.