Laktató, egyszerű..és másnapra még jobb mert összeérik...
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt (ami lehet gluténmentes is)
- 15 dkg hideg vaj
- 3 tojássárgája
- 1 kávéskanál só
- hideg víz
Egy 24 cm-es kapcsos tortaformányi a mennyiség.
Keverjük a liszthez a sót, majd morzsoljuk össze a vajjal. Gyorsan dolgozzunk, hogy ne olvadjon meg a kezünk melegétől. Jöhet a tojás és a víz. Mikor kész a tészta vissza tettem, a hűtőbe. Tíz perc múlba kivettem és a formába simítottam a legmagassabb peremmel amit tudtam csinálni.
190 fokos alsó felső sütésen előmelegített sütőbe tettem 10 percre.
Kivettem és félretettem.
Töltelék:
Biztosan nagyon sokféle lehet..
Én húslevest főztem egy egész csirkével...a csirke húst leszedtem és sóval borssal fokhagymával megpiritottam. Fontos pirítás mert nem szabad semminek levet ereszteni majd. A spenótot leforráztam a csapból kijövő forró vízzel. A húst, spenótot, fokhagymát, egy negyed zacskó tűrót összekevertem és a pitére halmoztam. Egy 30%-os tejszínt a három tojásfehérjével ami maradt a tésztából, és egy egész tojással összekevertem. Reszeltem bele sajtot, tettem bele sót, fokhagymát, borsot és ráöntöttem a pitére. Reszelt sajttal megszórtam. sok fűszert kell haszálni, hogy ízes legyen! Lehet kömény, zöld fűszer..bármi...
170 fokos légkeverésen 45 percig sütöttem.