Spenótos csirkés gluténmentes pite
2022. február 20. írta: Csillcsi

Spenótos csirkés gluténmentes pite

Laktató, egyszerű..és másnapra még jobb mert összeérik...

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt (ami lehet gluténmentes is)
  • 15 dkg hideg vaj
  • 3 tojássárgája
  • 1 kávéskanál só
  • hideg víz

Egy 24 cm-es kapcsos tortaformányi a mennyiség.

Keverjük a liszthez a sót, majd morzsoljuk össze a vajjal. Gyorsan dolgozzunk, hogy ne olvadjon meg a kezünk melegétől. Jöhet a tojás és a víz. Mikor kész a tészta vissza tettem, a hűtőbe. Tíz perc múlba kivettem és a formába simítottam a legmagassabb peremmel amit tudtam csinálni.

190 fokos alsó felső sütésen előmelegített sütőbe tettem 10 percre.

Kivettem és félretettem.

Töltelék:

Biztosan nagyon sokféle lehet..

Én húslevest főztem egy egész csirkével...a csirke húst leszedtem és sóval borssal fokhagymával megpiritottam. Fontos  pirítás mert nem szabad semminek levet ereszteni majd. A spenótot leforráztam a csapból kijövő forró vízzel. A húst, spenótot, fokhagymát, egy negyed zacskó tűrót összekevertem és a pitére halmoztam. Egy 30%-os tejszínt a három tojásfehérjével ami maradt a tésztából, és egy egész tojással összekevertem. Reszeltem bele sajtot, tettem bele sót, fokhagymát, borsot és ráöntöttem a pitére. Reszelt sajttal megszórtam. sok fűszert kell haszálni, hogy ízes legyen! Lehet kömény, zöld fűszer..bármi...

170 fokos légkeverésen 45 percig sütöttem.

274088384_4895765123849509_2177460748997830580_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://csillcsi.blog.hu/api/trackback/id/tr517681644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása