Imádom, 10 perc alatt kész és mindig van itthon hozzá minden. Csak eszünkbe jut, és már esszük is:-)
Hozzávalók:
Ha édességnek készítem hármunknak ( Apu, Anyu, egy kislány) pont elég ez a mennyiség. Ha leves után főételnek, vagy többen esszük, a dupláját szoktam.
15 dkg búzadara
1 tojás
kb. fél dl tej
1 evőkanál liszt
csipet só
cukor
mazsola
A búzadarát a tojással, sóval elkeverem, és annyi tejet adok hozzá, hogy lágy tésztát kapjak. A lisztet én azért teszem bele mert szeretem ha apróra esik szét. Aki a nagy és kicsit keményebb verziót szereti az hagyja ki.
Cukrot ízlés szerint tegyünk bele, illetve a mazsolát is ha szeretjük.
Ami fontos, hogy a lágy tészta elkészítése után teszem oda az olajat a serpenyőbe, hogy amíg nagyon forró lesz, pihenjen a tészta. ( 1-2 perc. Az olaj mennyisége kb 2 mm a serpenyő alján)
Majd beleborítom a tésztát, és folyamatosan kevergetve, a fakanállal darabolva készre sütöm. Lekvárral, porcukorral tálalom.