Császármorzsa
2015. január 23. írta: Csillcsi

Császármorzsa

Imádom, 10 perc alatt kész és mindig van itthon hozzá minden. Csak eszünkbe jut, és már esszük is:-)

Hozzávalók:

Ha édességnek készítem hármunknak ( Apu, Anyu, egy kislány) pont elég ez a mennyiség. Ha leves után főételnek, vagy többen esszük, a dupláját szoktam.

15 dkg búzadara
1 tojás
kb. fél dl tej
1 evőkanál liszt
csipet só
cukor
mazsola

A búzadarát a tojással, sóval elkeverem, és annyi tejet adok hozzá, hogy lágy tésztát kapjak. A lisztet én azért teszem bele mert szeretem ha apróra esik szét. Aki a nagy és kicsit keményebb verziót szereti az hagyja ki.

Cukrot ízlés szerint tegyünk bele, illetve a mazsolát is ha szeretjük. 

Ami fontos, hogy a lágy tészta elkészítése után teszem oda az olajat a serpenyőbe, hogy amíg nagyon forró lesz, pihenjen a tészta. ( 1-2 perc. Az olaj mennyisége kb 2 mm a serpenyő alján)

Majd beleborítom a tésztát, és folyamatosan kevergetve, a fakanállal darabolva készre sütöm. Lekvárral, porcukorral tálalom.

dsc_0005.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://csillcsi.blog.hu/api/trackback/id/tr407103013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása