Nagyon különleges és finom, igazi ünnepi étel
Hozzávalók:
Szűzérme, bacon, rozmaring, fokhagyma
Rizsliszt, tejszín, fehér bor ( tokaji édes volt itthon), citrom, vaj, petrezselyemzöld
Burgonya, méz, mustár, vaj
A burgonyát két fakanál közé teszem, hogy ne tudjam végig vágni és 2mm-erenként bevágom. A vajat felolvasztom és bele keverem a mustárt, mézet, fokhagymát és sót. Mikor jó íze van, a kiolajozott tepsibe tett krumplira locsolom.
180 fokos sütőben pirosra sütöm. Most nem sütöttem pirosra mert délelőtt csináltam, hanem mikor a húst tettem a sütőbe este, akkor tettem vissza a krumplit is, így olyan mint a friss.
A husit 2 cm-es darabokra vágom, és kevés oliva olajba tettem fokhagyma gerezdeket, mind két oldalát míg megkapja sütöm. Kiszedem, megsózom, rozmaringgal fűszerezem és bacont tekerek köré. A tepsibe öntöm a maradék olajat és fokhagymákat a serpenyőből. Ezt szintén délelőtt megtettem és tálalás előtt 18 percet sütöttem. Úgy, hogy a krumplit betettem a sütőbe, bekapcsoltam 180 fokra a sütőt, és mikor felmelegedett akkor tettem be a husit.
A mártáshoz vajat hevítettem, felöntöttem borral, tejszínnel, tettem bele fokhagymaport, sót, citromot, petrezselyemzöldet és egy kanál rizslisztet. Hígabb mártást készítettem.
Sok fűszert kell használni.