Szűzérme steak bormártással és különleges burgonyával
2022. február 12. írta: Csillcsi

Szűzérme steak bormártással és különleges burgonyával

Nagyon különleges és finom, igazi ünnepi étel

Hozzávalók:

Szűzérme, bacon, rozmaring, fokhagyma

Rizsliszt, tejszín, fehér bor ( tokaji édes volt itthon), citrom, vaj, petrezselyemzöld

Burgonya, méz, mustár, vaj

 A burgonyát két fakanál közé teszem, hogy ne tudjam végig vágni és 2mm-erenként bevágom. A vajat felolvasztom és bele keverem a mustárt, mézet, fokhagymát és sót. Mikor jó íze van, a kiolajozott tepsibe tett krumplira locsolom. 

180 fokos sütőben pirosra sütöm. Most nem sütöttem pirosra mert délelőtt csináltam, hanem mikor a húst tettem a sütőbe este, akkor tettem vissza a krumplit is, így olyan mint a friss.

A husit 2 cm-es darabokra vágom, és kevés oliva olajba tettem fokhagyma gerezdeket, mind két oldalát míg megkapja sütöm. Kiszedem, megsózom, rozmaringgal fűszerezem és bacont tekerek köré. A tepsibe öntöm a maradék olajat és fokhagymákat a serpenyőből. Ezt szintén délelőtt  megtettem és tálalás előtt 18 percet sütöttem. Úgy, hogy a krumplit betettem a sütőbe, bekapcsoltam 180 fokra a sütőt, és mikor felmelegedett akkor tettem be a husit.

A mártáshoz vajat hevítettem, felöntöttem borral, tejszínnel, tettem bele fokhagymaport, sót, citromot, petrezselyemzöldet és egy kanál rizslisztet. Hígabb mártást készítettem. 

Sok fűszert kell használni.

szuz.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csillcsi.blog.hu/api/trackback/id/tr7517444268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása