Ha nyáron sok a vendég, különösen vendégváró egy házi szörp jéggel és citrommal...Ez a recept télig is eláll, ha marad addig:-)
Hozzávalók:
5 literes üveg tele bodzavirággal/ vagy akácvirággal
2 kg cukor a bodzához és 1 kg cukor az akáchoz
5-5 db citrom leve
30-30 dkg citromsav
Elkészítés:
A virágokat bele teszem az üvegbe és felöntöm vízzel. 3 napot hagyom ázni lezárva hűs helyen. Az akác elég két napra is.
Majd kiöntöm egy lábosba a levet, hozzáadom a cukrot, citromok levét, citromsavat és kevergetve fel forralom. Kell keverni mert karamellizálódik az alján a cukor különben. Üvegekbe töltöm, és lassan pokróc alatt- dunctban- hagyom kihűlni. Egy fél cm vastag szörp szükséges a pohár aljára olyan sűrű, édes szörp lesz. Bőven lehet higítani.
Isteni finom:-)