Bodza és akác szörp
2018. május 14. írta: Csillcsi

Bodza és akác szörp

bodza.jpgHa nyáron sok a vendég, különösen vendégváró egy házi szörp jéggel és citrommal...Ez a recept télig is eláll, ha marad addig:-)

Hozzávalók:

5 literes üveg tele bodzavirággal/ vagy  akácvirággal
2 kg cukor a bodzához és 1 kg cukor az akáchoz
5-5  db citrom leve
30-30 dkg citromsav

Elkészítés:

A virágokat bele teszem az üvegbe és felöntöm vízzel. 3 napot hagyom ázni lezárva hűs helyen. Az akác elég két napra is.

Majd kiöntöm egy lábosba a levet, hozzáadom a cukrot, citromok levét, citromsavat és kevergetve fel forralom. Kell keverni mert karamellizálódik az alján a cukor különben. Üvegekbe töltöm, és lassan pokróc alatt- dunctban- hagyom kihűlni. Egy fél cm vastag szörp szükséges a pohár aljára olyan sűrű, édes szörp lesz. Bőven lehet higítani.

Isteni finom:-)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csillcsi.blog.hu/api/trackback/id/tr8113938344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása