Gluténmentes fehérkenyér
2022. március 31. írta: Csillcsi

Gluténmentes fehérkenyér

Annyira finom...és jó tudni hogy gluténmentes...boltban nem lehet ilyent venni az biztos...

Hozzávalók

  • 300 g gluténmentes lisztkeverék-Schar zöld csomagolású
  • 1 csomag gluténmentes élesztő
  • 300 ml langyos víz
  • 1 púpos teáskanál útifűmaghéj
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál cukor
  • 3 evőkanál étolaj

Elkészítés:

  • A langyos vízbe beleteszema cukrot és élesztőt.Letakarom és hagyom felfutni
  • A lisztet sóval és utifűmaghéjja összekeverem és hozzáadom az élesztős vizet. Az olajat a végén adom hozzá, így nem ragad a dagasztó robotgépre. Hagyom 45 perc- 1 órát kelni. Átgyúrom és formázás után a hideg sütőbe teszem. 180 fokon légkeverésen sütöm 35-45 percet.

7e571eb1-7d2a-4bce-8810-14de134425a0.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://csillcsi.blog.hu/api/trackback/id/tr4817794475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása