Nem csináltam még kacsát. Mert nem finom és nehéz elkészíteni- mondták sokan...de tévedtek.
Csodálatosan finom, lágy, szaftos és könnyű elkészíteni!
Hozzávalók
Kacsa comb és kacsamell- minimum fejenként 1-1, de két comb egy mell is eltud fogyni
Bacon szalonna, kacsazsír
Só, bors, kakukkfű, fokhagyma, kömény
Két narancs
Édes fehérbor
Elkészítése
A tepsit vastagon kizsírozom, a combok és mellek bőrét egy centiméterenként bevágom..
A fűszereket összekeverem és a húsokat bőrtelen felületeken és a bevágásokban vastagon bedörzsölöm vele majd egy serpenyőben hirtelen pirosra sütöm mind két felüket. Majd a tepsibe teszem őket bőrrel felfelé.
Egy narancs levét rájuk locsolom és befedem őket bacom szalonnával. Majd a másik naracsot megpucolom, cikkekre vágom és a szalonnák tetejére teszem. A fehér borral meglocsolom őket ( kb 1 dl -vel, nem sokkal) és alufóliával letakarom. 170 fokos sürőben légkeveréssel 2 órát sütöm. Utána leveszem a fóliát és felső grillel pirítom még 20 perc, fél órát. Csodás lett.