Karácsonyi kacsasült
2019. december 27. írta: Csillcsi

Karácsonyi kacsasült

kacsa.jpgNem csináltam még kacsát. Mert nem finom és nehéz elkészíteni- mondták sokan...de tévedtek.

Csodálatosan finom, lágy, szaftos és könnyű elkészíteni!

Hozzávalók

 

Kacsa comb és kacsamell- minimum fejenként 1-1, de két comb egy mell is eltud fogyni
Bacon szalonna, kacsazsír
Só, bors, kakukkfű, fokhagyma, kömény
Két narancs
Édes fehérbor

Elkészítése

A tepsit vastagon kizsírozom, a combok és mellek bőrét egy centiméterenként bevágom..

A fűszereket összekeverem és a húsokat bőrtelen felületeken és a bevágásokban vastagon bedörzsölöm vele  majd egy serpenyőben hirtelen pirosra sütöm mind két felüket. Majd a tepsibe teszem őket bőrrel felfelé.

Egy narancs levét rájuk locsolom és befedem őket bacom szalonnával. Majd a másik naracsot megpucolom, cikkekre vágom és a szalonnák tetejére teszem. A fehér borral meglocsolom őket ( kb 1 dl -vel, nem sokkal) és alufóliával letakarom. 170 fokos sürőben légkeveréssel 2 órát sütöm. Utána leveszem a fóliát és felső grillel pirítom még 20 perc, fél órát. Csodás lett.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csillcsi.blog.hu/api/trackback/id/tr7014537916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása