Annyira puha és omlós és finom, hogy nem győztük enni. A másik ami jó benne hogy előző nap elkészíthető, vagy este, és így ha ebédre jönnek vendégek, ezzel már nem kell délelőtt molyolni.
Hozzávalók:
1,5-2 kg marhahús ( nekem comb volt itthon) vagy szarvas lapocka
2-3 szál sárga répa, 1 fehér répa 2 fej vöröshagyma, vörösbor.
Elkészítés
A húst bedörzsölöm sóval,borssal, majd egyben, ahogy van, körbe sütöm egy serpenyőben, hirtelenjében:-)
Kiszedem, majd az olajba a felkaríkázott répát és hagymát átforgatom, felöntöm vörösborral. Egy kis majorannát, babérlevelet, vadak fűszert islehet tenni hozzá, de én nem tettem semmit. Miután felfort lekapcsolom.
A kizsírozott tepsibe rakom a marhát és ráöntöm a keveréket. Lefóliázom és sütöbe teszem 140 fokra 3 órára. Ha este sütöm, beidőzítem és magától kikapcsol a sütő, és reggelig bent marad. A szarvast 170 fokon két órát sütöm.
Mikor másnap kiveszem hideges csodásan szép vékony szeletekre lehet vágni a husit, és szépen legyező alakban beteszem egy jénaiba. A tepsiből kiöntöm a többi hozzávalót és összeturmixolom. Majd rákenem a husira. Tálalás előtt tíz percre beteszem a sütőbe 180 fokra, hogy átmelegedjen.
Jó étvágyat:-)