Egybes sült marha vagy szarvas vörösborban
2020. január 05. írta: Csillcsi

Egybes sült marha vagy szarvas vörösborban

marha.pngAnnyira puha és omlós és finom, hogy nem győztük enni. A másik ami jó benne hogy előző nap elkészíthető, vagy este, és így ha ebédre jönnek vendégek, ezzel már nem kell délelőtt molyolni.

Hozzávalók:

1,5-2 kg marhahús ( nekem comb volt itthon) vagy szarvas lapocka

2-3 szál sárga répa, 1 fehér répa 2 fej vöröshagyma, vörösbor.

 

Elkészítés

A húst bedörzsölöm sóval,borssal,  majd egyben, ahogy van, körbe sütöm egy serpenyőben, hirtelenjében:-)

Kiszedem, majd az olajba a felkaríkázott répát és hagymát átforgatom, felöntöm vörösborral. Egy kis majorannát, babérlevelet, vadak fűszert islehet tenni hozzá, de én nem tettem semmit. Miután felfort lekapcsolom.

A kizsírozott tepsibe rakom a marhát és ráöntöm a keveréket. Lefóliázom és sütöbe teszem 140 fokra 3 órára. Ha este sütöm, beidőzítem és magától kikapcsol a sütő, és reggelig bent marad. A szarvast 170 fokon két órát sütöm.

Mikor másnap kiveszem hideges csodásan szép vékony szeletekre lehet vágni a husit, és szépen legyező alakban beteszem egy jénaiba. A tepsiből kiöntöm a többi hozzávalót és összeturmixolom. Majd rákenem a husira. Tálalás előtt tíz percre beteszem a sütőbe 180 fokra, hogy átmelegedjen.

Jó étvágyat:-)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csillcsi.blog.hu/api/trackback/id/tr1615394024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása