Csőben sült krumpli és csirke
2020. október 24. írta: Csillcsi

Csőben sült krumpli és csirke

Hozzávalók:

1 ,5 kg burgonya ( Lehet mirellit amit lehet sütni sütőben is)

1 kg csirkemell

0,5 l tejföl

3 evőkanál rizsliszt

250 dkg sajt, fokhagyma, só, egy kis olaj

Elkészítés:

A krumplit cikkekre vágom és tepsiben megsütöm.

A csirkemellett szintén csíkokra vágom, vagy cm-es kockákra, és egy kevés olajon megsütöm egy serpenyőben. Izlés szerint fűszerzem. Mikor kész van a husi és a krumpli, akkor egy jénaiba teszem és összekeverem őket.

A serpenyőbe amiből a husikat kiszedtem és még ott a szaftos olaj, teszek rizslisztet, majd mintha egy bashemell mártást  készítenék a nem megpirult lisztet felöntöm a tejföllel és simára keverem. Fokhagymával ízesítem.

A tejfölös mártást szintén a husival és krumplival összekeverem. A reszelt satból is teszek hozzá valamennyit.

A végén a sajtot a tetejére teszem és visszateszem a sütőbe. Légkeveréses 180 fokra.

 csoben-sult.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://csillcsi.blog.hu/api/trackback/id/tr4116256366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása