Hozzávalók:
1 ,5 kg burgonya ( Lehet mirellit amit lehet sütni sütőben is)
1 kg csirkemell
0,5 l tejföl
3 evőkanál rizsliszt
250 dkg sajt, fokhagyma, só, egy kis olaj
Elkészítés:
A krumplit cikkekre vágom és tepsiben megsütöm.
A csirkemellett szintén csíkokra vágom, vagy cm-es kockákra, és egy kevés olajon megsütöm egy serpenyőben. Izlés szerint fűszerzem. Mikor kész van a husi és a krumpli, akkor egy jénaiba teszem és összekeverem őket.
A serpenyőbe amiből a husikat kiszedtem és még ott a szaftos olaj, teszek rizslisztet, majd mintha egy bashemell mártást készítenék a nem megpirult lisztet felöntöm a tejföllel és simára keverem. Fokhagymával ízesítem.
A tejfölös mártást szintén a husival és krumplival összekeverem. A reszelt satból is teszek hozzá valamennyit.
A végén a sajtot a tetejére teszem és visszateszem a sütőbe. Légkeveréses 180 fokra.