Elmentem egy macaron tanfolyamra. Azóta mindig sikerül.. Csak akkor csinálom ha csak ezzel tudok foglalkozni. Nem szabad közben sütni főzni, mert páramentes szoba kell.
Hozzávalók:
60g darált mandula
40g tojásfehérje
60g porcukor
60g kristálycukor
30g víz
1 tepsi lesz belőle
Elkészítés:
Nagyon pontosan kell kimérni. A porcukrot és a tojásfehérjét felverem addig amíg 2 mp alatt lefolyik a habverőről.
A víiet a kristálycukorral 112-118 fok közé sziruposítom, és mikor ott van a hőmérséklet bele csorgatom az edény falán át a fehérjébe. Belezuttyintom a mandulalisztet. Csosmómentesre keverem. Nincs az a cirkusz mint a videókn hogy meddig kell keverni...mikor nincs benne mandula gümecs, kész.
Rányomom a szilikonos sütőpapírra az egyforma halmocskákat. Függőlegesen tartva a zsákot! Majd párszor oda ütöm az asztalhoz a tepsit, hogy elterüljenek.
Fél óra pihi bőrösődésig.- télen 30 fok alul felül sütésen bőrösödik...nyitott ajtóval.
150 fok alsó- felső sütéssel vagy légkeverés- kinek mi vált be- előmelegítem a sütöt és 15 percig sütöm. Amikor teljesen kihült szedem le a papírról. Nekem az alsó felső sütés a jó!
Szabályok:
Csak hideg tepsire és papírra lehet nyomni a következő adagot.
Nem lehet paleo mandulalisztből csinálni, a legjobb a darált mandula!
A tojást felütöm és szétválasztom előtte pár órával és szobahőmérsékleten hagyom a fehérjét.
Egy nap múlva betöltöm, és ha 4 napon belül- lezárt dobozban tárolva- nem készülök megenni, le lehet fagyasztani. Fagyasztás után ha kiveszem a hűtőből egy óra múlva lehet enni.
A sárgájából szuper töltelékek lehetnek :-)
Ganage:
20 g tejszín 100 g csoki. Ha paszta akkor 15 g tejszín egy teáskanál paszta...