Lazac citrommártással
2021. január 08. írta: Csillcsi

Lazac citrommártással

Könnyű, egészséges, különleges...

Hozzávlók
Norvég tengeri lazac filé- bőrös

Citrom

Rizstejszín

Citrom, fokhagyma, petrezselyem

Vaj

Elkészítés:

A  lazacot besózom, és fokhagymaporozom. A vajat felmelegítem, majd a bőrös felét megsütöm a lazacnak, majd a másik felét is. A vaj felmelegedése után már takarékon teszem, hogy ne fröcsöljön, és átsüljön a lazac. Kiszedem a sült lazacokat. Ha elsült  a vaj, pótlom. Felöntöm egy rizstejszínnel, fokhagymát, petrezselyemzöldet szórok a mártásba és frissen facsart citromlevet. Össze forralom és kész:-) A lazac mellé tálalom.

Ha rendes 30%-os tejszín van itthon azzal is finsom, akkor bashemmelt készítek.

Nyammm: Roston sült lazacfilé citromos-lime besamel mártással

A bejegyzés trackback címe:

https://csillcsi.blog.hu/api/trackback/id/16377784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása