Nem sokban különbözik a neten található receptektől, de leírom, hogy emlékezzek rá.
Hozzávalók:
A padlizsánt cukkinivel helyettesítettem, és azzal is isteni!
1,5 kg burgonya, 1 kg marhahús darálva, 3 padlizsán, 5 nagy paradicsom, pár szem kicsi paradicsom, 1 nagy fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 25 dkg sajt
Rizsliszt, egy liter tej, paradicsompűré, vörösbor, olaj
Fűszerek: só, bors, oreganó, bazsalikom, kakukkfű, fahéj, szerecsendió
Elkészítés:
Karikára vágom a megmosott krumplit ( új krumpli volt, nem hámoztam) és szétterítem a sütöben és félig megsütöm.
A liter tejből készítek egy közepesen híg bechamel mártást sóval, borssal, szerecsendióval.
A hagymát, fokhagymát lepirítom, bele teszem a darált húst. Hozzáadom a pici paradicsomokat kockára vágva, a paradicsompűrét, oregánót, bazsalikomot, sót, borsot, és felöntöm vörösborral. Egy órát főzöm. Majd mikor kész beleteszek egy fél teáskanál fahéjat. Nem kell spórolni! Érezni kell az ízét! Isteni benne!
A padlizsánokat összevágom fél centis karikára és hirtelen olajban megsütöm, de ismét csak félig kell, nem kell megvárni hogy megpiruljon ( ezt ki fogom próbálni, hogy elhagyom).
Egy 25*40 cm.es magas tepsibe rétegeket készítek:
Félig sült krumpli, só, kakukkfű,, kicsit megkentem bechamellel. Padlizsán, só. Marharagú. Krumpli, só, kakukkfű, paradicsom karikára vágva. Bechamell. Sütőbe teszem 180 fokos légkeverésesbe. Mikor kicsit pirul a teteje kiveszem és megszórom a reszelt sajttal. Mikor az is megpirult kész.