Nem lehet abba hagyni annyira finom! Kiadós, laktató előétel, de volt, hogy megettem hármat és utána már semmit:-)
Hozzávalók:
Leveles tészta ( nekem fagyasztott gluténmentesből készült)
Egy tenyérnyi nagyságú lazac szelet bőr nélkül
Egy nagy póréhagyma
A kis tea vaj fele
30%-os tejszín
Citrom, petrezselyemzöld, fokhagyma, rizsliszt, só, bors
A töltelék elkészítése:
A teavajat felolvasztom és a póréhagymát apróra vágva átpirítom rajta. Megszórom két kanál rizsliszttel. Csomómentesre keverem és felöntöm a tejszínnel. Ha túl sűrű, lehet bele tejet is tenni, én nem tettem. Ez egy sűrű besamel mártás lesz hagymával.
Ízesítem sóval, borssal, fokhagymával, egy fél citrom levével és nagyon sok frissen vágott petrezselyemzölddel.
Mikor szép a mártás bele teszem a kockára vágott bőrtelen lazac darabokat. Megfőzöm őket a mártásban. Végig mellette állok és keverem, nehogy odaégjen.
A leveles tésztát vékonyra nyújtom, és négyszögekere vágom.A muffin sütőt kilisztezem. Kettőt eltolva a muffin sütőbe helyezek egymásra. Megszúrom villával, hogy ne jöjjön fel az alja és légkeverésen 180 fokon megsütöm a kosárkákat.
Mikor kész kiveszem őket, megtöltöm és melegen tálalom.
Nem fotóztam le, de teszek egy hasonló képet Ha legközelebb csinálom meg kicserélem a fotót :-)