Póréhagymás tejszínes lazacos kosárka
2022. január 11. írta: Csillcsi

Póréhagymás tejszínes lazacos kosárka

Nem lehet abba hagyni annyira finom! Kiadós, laktató előétel, de volt, hogy megettem hármat és utána már semmit:-)

Hozzávalók:

Leveles tészta ( nekem fagyasztott gluténmentesből készült)

Egy tenyérnyi nagyságú lazac szelet bőr nélkül

Egy nagy póréhagyma

A kis tea vaj fele

30%-os tejszín

Citrom, petrezselyemzöld, fokhagyma, rizsliszt, só, bors

A töltelék elkészítése:

A teavajat felolvasztom és a póréhagymát apróra vágva átpirítom rajta. Megszórom két kanál rizsliszttel. Csomómentesre keverem és felöntöm a tejszínnel. Ha túl sűrű, lehet bele tejet is tenni, én nem tettem. Ez egy sűrű besamel mártás lesz hagymával.

Ízesítem sóval, borssal, fokhagymával, egy fél citrom levével és nagyon sok frissen vágott petrezselyemzölddel.

Mikor szép a mártás bele teszem a kockára vágott bőrtelen lazac darabokat. Megfőzöm őket a mártásban. Végig mellette állok és keverem, nehogy odaégjen.

A leveles tésztát vékonyra nyújtom, és négyszögekere vágom.A muffin sütőt kilisztezem. Kettőt eltolva a muffin sütőbe helyezek egymásra. Megszúrom villával, hogy ne jöjjön fel az  alja és légkeverésen 180 fokon megsütöm a kosárkákat.

Mikor kész kiveszem őket, megtöltöm és melegen tálalom.

Nem fotóztam le, de teszek egy hasonló képet  Ha legközelebb csinálom meg kicserélem a fotót :-)

lazac.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csillcsi.blog.hu/api/trackback/id/tr6816810124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása