Az alapléhez
- 1 kg marhacsont
- 1 ek só
- 3 ek halszósz
- 5 dkg gyömbér
- 10 darab szegfűszeg
- 2 darab fahéjrúd
- 5 darab csillagánizs
- 1 fej vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
Feltétek és betétek
- marhabélszín- én csirkemellett sütök sütőpapíron egyben tepsiben, egy kis sóval. Azt szelem vékony szeletekre
- rizstészta
- babcsíra
- újhagyma
- friss koriander
- friss bazsalikom
- zöld vagy piros chili
- lime
- Forrázzuk le a csontokat, majd néhány perc múlva öntsük le az első levet. Ezt követően helyezzük vissza az alapanyagokat egy nagy fazékba, majd engedjük fel annyi vízzel, amennyi ellepi (kb. 5 liter vízzel kell számolnunk).
- Egy forró serpenyőben, zsiradék nélkül pirítsuk meg a fahéjat, az ánizst és a kardamomt, míg az illatuk intenzívvé nem válik.Közben a gyömbért, hagymát, és fokhagymát félbe vágva sütőben pirítsuk meg egy sütőpapiron.Majd a sóval és a cukorral, illetve a halszósszal együtt adjuk hozzá az alapléhez.
- Főzzük az alaplevet kis lángon, lassan, körülbelül 8 órán keresztül, hogy a csontokból és a húsból minden finom ízanyag kifőjön a levesbe.
- Aprítsuk fel a pho leveshez a feltéteket. A rizstésztát a tészta fajtájától függően főzzük meg, vagy forrázzuk le. Helyezzük a csirkecsíkokat ( vagy marha ha abból főztünk) egy tálba, majd mambóbab csírát, tésztát, és a zöldhagyma zöldjét apróra végva etgyük a tányérba. Erre merjük a levest. Ízlés szerint friss korianderel vagy bazsalikommal tálaljuk. Lime-ot csavarunk rá, chilivel ízesítjük. Mindenki ahogy szereti.