Képviselő fánk
2015. január 16. írta: Csillcsi

Képviselő fánk

Az égetett tésztáról mindig azt hallottam, hogy nehéz, el lehet könnyedén rontani...stb..

Ehhez képest az első képviselőfánkom nagyon finom lett. Mondhatni tökéletes... a második már nem...de legalább tudom mire kell figyelni:-)

Hozzávalók:

20 dkg liszt - rizsliszt ha glutenmentes 
10 dkg zsír 
2 dl víz
1 csipet só
1 csipet cukor
5 db tojás ( szép nagy házi tojásom volt itthon)
1 csomag Dr Oetker krémes por ( szerintem finom és néha lehetek kicsit lusti)
2 dl tejszín

 Elkészítés

A zsírt a vízzel együtt elkezdem melegíteni. Amikor már összekeveredtek rendesen, ( még nem forr, nem is gyöngyöz) hozzáadom a lisztet, cukrot, sót. Kevergetve főzőm, míg össze nem áll, el nem válik az edény falától. Másodszorra itt rontottam el, hogy nem főztem elég ideig a tésztát, és tömény lett a fánk. Jól át kell sütni, így lesz majd könnyű a fánk.

Átöntöm a tésztát egy keverőtálba,és  kb. 2 perc hűlés után robotgéppel elkezdem keverni és egyesével, szépen lassan adom hozzá a tojásokat. Krémes masszát kapok, amelyet csillagcsőrös kinyomóba töltök.

Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, és ebbe nyomom a kis kúpokat. Pihentetem kb. 10 percig sütés előtt a fánkokat, majd előmelegített közepes fokozatú sütőbe teszem őket. Kb 170 fokra. Izzadnak, és sokat nőnek sülés közben, ezért hagyni kell köztük helyet, mikor a nyers fánkokat elhelyezzük a sütőpapíron.

Mikor megsültek hagyom kihűlni, majd levágom a kalapjukat. Megtöltöm a Dr Oetker krémmel, melyet a zacskón lévő utasítás szerint készítek el, majd a felvert tejszínből is teszek a krém tetejére. Végül visszakapja sapkáját a fánkocska.

Ilyen lett:

img-1420371216555-v.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://csillcsi.blog.hu/api/trackback/id/tr677080129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása