Könnyű és habos, és a meggy miatt nem túl édes. Mégis gyerekek, felnőttek egyaránt szeretik.
Hozzávalók:
Kakaós piskóta-(26 cm-eshez írom az adagokat) lehet boltban vásárolt, vagy házi piskóta
1 csomag vaniliás puding
rum
1 üveg meggybefőtt
2,5 dl állati tejszín
2,5 dl hulala tejszín
1 tábla étcsoki
Elkészítés:
A meggy levét leszűröm a befőttről, és felöntöm tejjel úgy, hogy 4 dl legyen. Majd a szokásos módon, ahogy a tasakra írva van, vaníliás pudingot főzök belőle. Kihűtöm.
Az állati tejszínt cukorral és habfixálóval felverem.
A piskótát háromba vágom, és megtöltöm: Piskóta, meglocsolom rummal, majd a meggykrém( ami a vanília pudingból lett a meggylé miatt), majd meggyszemek, majd tejszín. A következő ugyanígy. A megtöltött tortát beteszem a hűtőbe.
Felverem a hulala tejszínt, és azzal borítom be a tortát. Csokireszelékkel és meggyszemekkel díszítem.
Erre a tortára csoki falat is készítettem. A csokit megolvasztottam és egy zacskóból vékony mintát rajzoltam sütőpapírra, majd a torta oldalára tettem. A hűtőbe tettem pár órára, majd lehíztam a papírt.