Kirsch torta
2015. április 16. írta: Csillcsi

Kirsch torta

Könnyű és habos, és a meggy miatt nem túl édes. Mégis gyerekek, felnőttek egyaránt szeretik.

Hozzávalók:

Kakaós piskóta-(26 cm-eshez írom az adagokat) lehet boltban vásárolt, vagy házi piskóta
1 csomag vaniliás puding
rum
1 üveg meggybefőtt
2,5 dl állati tejszín
2,5 dl hulala tejszín 
1 tábla étcsoki

Elkészítés:

A meggy levét leszűröm a befőttről, és felöntöm tejjel úgy, hogy 4 dl legyen. Majd a szokásos módon, ahogy a tasakra írva van, vaníliás pudingot főzök belőle. Kihűtöm. 

Az állati tejszínt cukorral és habfixálóval felverem.

A piskótát háromba vágom, és megtöltöm: Piskóta, meglocsolom rummal, majd a meggykrém( ami a vanília pudingból lett a meggylé miatt), majd meggyszemek, majd tejszín. A következő ugyanígy. A megtöltött tortát beteszem a hűtőbe.

Felverem a hulala tejszínt, és azzal borítom be a tortát. Csokireszelékkel és meggyszemekkel díszítem.

Erre a tortára csoki falat is készítettem. A csokit megolvasztottam és egy zacskóból vékony mintát rajzoltam sütőpapírra, majd a torta oldalára tettem. A hűtőbe tettem pár órára, majd lehíztam a papírt.

dscf1355.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://csillcsi.blog.hu/api/trackback/id/tr657372874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása