Madártej
2016. április 06. írta: Csillcsi

Madártej

12953319_1173516042682215_606908881_o.jpgAz a nehézség, hogy eltaláljam a hab és alatta a krém arányát. Nem szeretem ha az egész egy hab, és azt se, ha olyan kevés a hab, hogy nem jut minden tányérba.

Ennél a receptnél az arány olyan, ahogy mi szeresssssüüükkk:-)))

Hozzávalók:

2 liter tej
4 tojás
6 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás puding
1 púpos evőkanál liszt

Elkészítés:

Egy liter tejet felteszek 3 kanál kristálycukorral a tűzre. Közben a négy tojás fehérjét felverem a porcukorral keményre. Mikor forr a tej, leveszem takarékra, és evőkanállal galuskákat szaggatok bele a tojás fehérjehabból. Mindegyik galuskát meg kell fordítani, majd kiszedni egy tálba. Újra szaggatok- fordítok-kiszedek.

Mikor kész az összes fehérje, a másik liter tejet is hozzáöntöm a lábosban lévő tejhez.

Míg felforr, a sárgáját kikeverem habosra a maradék 3 kanál kristálycukorral, a lisztel. A pudingot pedig egy kis tejjel csomómentesre keverem, és hozzákeverem a tojáshoz. Mikor forr a tej, bele keverem ezt a finomságot.

Nem lesz túl sűrű a vanília krém így, ha kicsit kihűlt, a tetejére halmozzuk a fehérjét. Hűtőbe tesszük, és gyorsan eszünk belőle mert hamar fogy :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://csillcsi.blog.hu/api/trackback/id/tr518574024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wozizi 2017.02.09. 15:56:00

Kedves CSillcsi! NAgyon jó a recepted a madártejre, nagyon szereti a családom. Azonban találtam a neten egy mikros fehérje készítést, és egyszerűen fantasztikus. Megcsinálom a madártejet és ha kész felverem a fehérjét és egy tányérra teszek belőle kis halmokat és a 750W-os mikroban kb 45 másodpercig hagyom. Feldagad, és kemény lesz. ÉS amikor kihűlt a madártej ráteszem a tetejére. Másnap is finom marad. Próbáld ki! Puszi
süti beállítások módosítása