Az a nehézség, hogy eltaláljam a hab és alatta a krém arányát. Nem szeretem ha az egész egy hab, és azt se, ha olyan kevés a hab, hogy nem jut minden tányérba.
Ennél a receptnél az arány olyan, ahogy mi szeresssssüüükkk:-)))
Hozzávalók:
2 liter tej
4 tojás
6 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás puding
1 púpos evőkanál liszt
Elkészítés:
Egy liter tejet felteszek 3 kanál kristálycukorral a tűzre. Közben a négy tojás fehérjét felverem a porcukorral keményre. Mikor forr a tej, leveszem takarékra, és evőkanállal galuskákat szaggatok bele a tojás fehérjehabból. Mindegyik galuskát meg kell fordítani, majd kiszedni egy tálba. Újra szaggatok- fordítok-kiszedek.
Mikor kész az összes fehérje, a másik liter tejet is hozzáöntöm a lábosban lévő tejhez.
Míg felforr, a sárgáját kikeverem habosra a maradék 3 kanál kristálycukorral, a lisztel. A pudingot pedig egy kis tejjel csomómentesre keverem, és hozzákeverem a tojáshoz. Mikor forr a tej, bele keverem ezt a finomságot.
Nem lesz túl sűrű a vanília krém így, ha kicsit kihűlt, a tetejére halmozzuk a fehérjét. Hűtőbe tesszük, és gyorsan eszünk belőle mert hamar fogy :-)