Rögtön puha és finom. Adventkor sütöttem fél kiló lisztből, december 10.-re mind elfogyott érdekes módon a dobozból...
Szóval érdemes egy kiló lisztből megcsinálni. Kíváncsi vagyok karácsonyig kitart e, de most máshova fogom rejteni:-)
Hozzávalók:
1 kg liszt
30 dkg porcukor
3 teáskanál szódabikarbóna
Fűszer: szegfűszeg, fahéj. Ha még jobbra szeretnénk akkor narancshéj,citromhéj...
30 dkg margarin
2.5 dl méz
3 tojás
Először a száraz hozzávalókat majd a nedveseket is összekeverem míg nem ragacsos tésztát kapunk.
Alapos összegyúrás után én 10 percre hűtőbe rakom hogy keményedjen a vaj és könnyebb legyen nyújtani. Nagyon fontos, hogy már akkor ki kell szedni a sütőből mikor épphogy színt kapott mert úgy lesz finom. Túlsütés esetén lesz kemény.
Tojásfehérjével, cukorral díszítem.