Mézeskalács
2017. december 10. írta: Csillcsi

Mézeskalács

Rögtön puha és finom. Adventkor sütöttem fél kiló lisztből, december 10.-re mind elfogyott érdekes módon a dobozból...

Szóval érdemes egy kiló lisztből megcsinálni. Kíváncsi vagyok karácsonyig kitart e, de most máshova fogom rejteni:-)

Hozzávalók:

1 kg liszt
30 dkg porcukor
3 teáskanál szódabikarbóna
Fűszer: szegfűszeg, fahéj. Ha még jobbra szeretnénk akkor narancshéj,citromhéj...
30 dkg margarin
2.5 dl méz
3 tojás

Először a száraz hozzávalókat majd a nedveseket is összekeverem míg nem ragacsos tésztát kapunk.

Alapos összegyúrás után én 10 percre hűtőbe rakom hogy keményedjen a vaj és könnyebb legyen nyújtani. Nagyon fontos, hogy már akkor ki kell szedni a sütőből mikor épphogy színt kapott mert úgy lesz finom. Túlsütés esetén lesz kemény.

Tojásfehérjével, cukorral díszítem.

mezes.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csillcsi.blog.hu/api/trackback/id/tr3813469761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása