Kislányom Loni, 3. születésnapjára kockagyerek tortát kért. A töltelékre málnát és nutellát mondott:-)
A töltelék nagyon nagyon finom! Krémes, és a málna savanykás íze a nutella nagyon édes ízével habos-babosan harmonizál!
Kockagyerek a képzeletbeli barátunk. Nála minden kockából van...a szilvásgombóc, a buborékok... Sokszor lerajzoljuk, hogy Loni gyakorolja a szögletes vonalakat. Kockagyerek citromsárga és kék szeme van...
Hozzávalók
1 piskóta: lehet boltban vásárolt, vagy házi piskóta
1 zacskó Aldis fagyasztott málna- azért így írom mert nem biztos, hogy 50 dkg a mennyiség, nem emlékszem mi volt a zacskóra írva :-(
2-3 evőkanál kristálycukor
1 üveg nutella
0,5 l állati tejszín
2 zacskó hab fixáló
1 zacskó zselatinpor, mely hidegen oldódik
A borítás nekem vajkrém és azon fondant volt most.
A vajkrémhez:
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
2-3 evőkanál nutella
Elkészítés:
A piskótát most félbe vágtam csak, és miután fél percre betettem a nutellát a mikróba ( a tetején fémpapír van azt, le kell kaparni, hogy ne legyen tüzijáték a dobozban) jó vastagon megkentem az alsó piskótát.A málnakrémet savanykásra csinálta így bőven tettem nutellát, nem félve, hogy túl édes lesz a torta.
A málnát a kristálycukorral pár perc alatt összefőztem. Nem forrt, csak felolvadt a málna és elolvadt a cukor. A cukor mennyiségét mindenki ízlése szerint változtathatja persze.Majd belekevertem a langyos málnaszószba a zselatin. Hagytam hűlni, addig felvertem a tejszínt a habfixálókkal jó keményre.
A málnazselé 3/4-ét rákentem a nutellás piskótára. Vigyázni kell, hogy ne folyjon le a piskótáról, inkább több kisebb részletben öntöttem. Majd betettem a hűtőbe, hogy megkössön a zselatin.
A maradék málnazselét márványosra kevertem a felvert tejszínnel, és miután megkötött a zselé a piskótán ráterítettem a tortára. Befedtem a második piskóta lappal, és a habosra kevert vajkrémmel körbe kentem a kész tortát.
Este lett, és betettem egy éjszakára a hűtőbe. Másnap burkoltam a fondantal.
Ez lett: