Epres-fehércsokis-mascarpone torta
2015. április 16. írta: Csillcsi

Epres-fehércsokis-mascarpone torta

Csodálatos ez a torta, és szerintem szép is lett.

Hozzávalók:

Kakaós piskóta, lehet boltban vásárolt, vagy házi piskóta
1 doboz (250g) mascaprone
2,5 dl állati tejszín
1 tábla (100g) fehércsoki
1 tábla (100 g) étcsoki, transzferfólia
250 g eper 
10 evőkanál eperlekvár

Elkészítés:

Az állati tejszínt felforralom, és a fehércsokit felolvasztom benne. Miután nagyon kihült felverem habfixálóval. Óvatosan a mascarponéhoz keverem. A piskótát három felé vágom, és megtöltöm: Piskóta, 5 kanál lekvár, krém, eper szeletek, piskóta, majd újra lekvár, krém és eper. A végén vékonyan beborítom a tortát a krémmel.

A tortát a hűtőbe teszem. Az étcsokit felolvasztom, és a méretre vágott transzfelfóliára simítom. A torta oldalára teszem, majd a tetejét is kidíszítem, és a kész tortát a hűtőbe rakom. Fél óra múlva lehúzom a fóliát.

dsc_0190.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://csillcsi.blog.hu/api/trackback/id/tr17372918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása