Csodálatos ez a torta, és szerintem szép is lett.
Hozzávalók:
Kakaós piskóta, lehet boltban vásárolt, vagy házi piskóta
1 doboz (250g) mascaprone
2,5 dl állati tejszín
1 tábla (100g) fehércsoki
1 tábla (100 g) étcsoki, transzferfólia
250 g eper
10 evőkanál eperlekvár
Elkészítés:
Az állati tejszínt felforralom, és a fehércsokit felolvasztom benne. Miután nagyon kihült felverem habfixálóval. Óvatosan a mascarponéhoz keverem. A piskótát három felé vágom, és megtöltöm: Piskóta, 5 kanál lekvár, krém, eper szeletek, piskóta, majd újra lekvár, krém és eper. A végén vékonyan beborítom a tortát a krémmel.
A tortát a hűtőbe teszem. Az étcsokit felolvasztom, és a méretre vágott transzfelfóliára simítom. A torta oldalára teszem, majd a tetejét is kidíszítem, és a kész tortát a hűtőbe rakom. Fél óra múlva lehúzom a fóliát.